A fiatalok körében egyre népszerűbbek az okostelefonos játékok

2015. szeptember 24.
4.0811
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
petike737 profilja, adatai
petike737
Néhány évvel ezelőtt az okostelefonok szerepe még jóval korlátozottabb volt, hiszen kisebb kijelzőkkel, gyengébb teljesítménnyel és kevesebb alkalmazással számolhattunk.

Így aki játszani szeretett volna, az leginkább valamilyen konzolon vagy számítógépen tehette ezt meg, ám manapság fordult a kocka. Egy amerikai felmérés szerint ugyanis a gyerekek többsége már az okostelefont tekinti elsődleges játékplatformként, míg a PC egyre hátrébb szorul.

A megkérdezett fiatalok 63 százaléka mondta azt, hogy okostelefonon szokott játszani, míg a PC-s tábort csak 45 százalékuk erősítette, a konzolok pedig 60 százalékot kaptak. Ezek az értékek úgy jöttek ki, hogy több választási lehetőség is volt és az eredmények természetesen nem a globális piaci helyzetet mutatják, de mindenképpen ésszerű és figyelmet igénylő témát szolgáltattak.

Az okostelefonok ugyanis sokak szerint hamarosan kiváltják a konzolokat is, hiszen csak néhány kiegészítő kell majd hozzájuk ahhoz, hogy teljesen konzolos élményt nyújtsanak, míg a PC terén a kompaktabb megoldások törnek majd előre, de egy okostelefon méretével ezek sem tudnak majd versengeni.
6 hozzászólás

italianman

4 éve, 10 hónapja és 22 napja

Én is szivesen játszok velük,mert nálam van és már elég jó minőségű játékok vannak rájuk, de azért még a jó kis pc-t nem pótolhatja semmi.

válasz erre

1000feri

4 éve, 10 hónapja és 24 napja

Nekik találták ki

válasz erre

kpal

4 éve, 10 hónapja és 24 napja

Nyilván csak ért mert mindig az embernél van a telefon .

válasz erre

totyak

4 éve, 10 hónapja és 24 napja

Telefont magával tudja vinni iskolába, vagy ahova megy. Pc-t, konzolt meg nem. Ilyen egyszerű, ebből adódik, hogy sokan játszanak telefonon. De a telefonos játékok sosem körözik le a másik két platformot. Azok szebbek, összetettebbek és jobban irányíthatóak.

válasz erre

WarriorAutobot

4 éve, 10 hónapja és 24 napja

Hát... én is sokat játszottam telefonon, de abból már kinőttem.
Én inkább szeretnék egy kézi konzolt azért mert annak külön tápellátása van és nem azt az eszközt merítem le ami el is tudnak érni ha van valami. Tök mind1 hogy milyen nagy telepet raknak bele a telefonba azért játékkal csak gyorsabban merülnek és a legtöbb telefon alig bírja ki az egy napos üzemidőt is.

válasz erre

rDAVE

4 éve, 10 hónapja és 24 napja

Már csak azt kell megkérdezni, hogy mivel játszanak és mennyit... Anyám is elpötyög a szókeresővel meg sudokuval okostelefonon, de attól nem lett játékos.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

rDAVE profiljagery1113 profiljaImperator profilja