A fejlesztők 36 százaléka érdeklődik már a Nintendo Switch iránt

2018. január 25.
1.3261
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Érdekes kutatási anyagot hozott nyilvánosságra a Game Developers Conference kutatócsapata, akik közel 4 ezer professzionális fejlesztőt kérdeztek ki az elmúlt napokban a játékipar aktuális dolgairól.

Mint megtudtuk, jelenleg a fejlesztők 12 százaléka készít valamilyen játékot a platformra - ez 3 százalékkal magasabb arány, mint tavaly -, és 15 százalékuk tervezi azt, hogy következő alkotását elérhetővé teszi Switch-re, ami 5 százalékos emelkedést jelent a tavalyi felmérés adataihoz mérten.

Hogy a platform összességében mennyire érdekli a stúdiókat? Ezen a téren is meglepő számok születtek, hiszen a Switch a maga 36 százalékával simán lenyomta még az Xbox One 28 százalékát is, de a PS4 sem sokkal tudta megelőzni a Nintendo masináját, lévén a platform a fejlesztők 39 százalékát érdekli, míg az élen határozottan a PC áll a maga 59 százalékával.

Még egy érdekes adat a GDC elemzéséből: a megkérdezett fejlesztők 28 százaléka arról beszélt, hogy játékaik sokkal jobb eladásokat produkáltak Switch-en, mint korábban gondolták, 23 százalékuk beszélt átlagos értékesítésről, és mindössze 16 százalékuk említett a vártnál rosszabb eredményeket.
5 hozzászólás

totyak

2 éve, 9 hónapja és 1 napja

Vagány, hogy ennyi fejlesztő a konzol mellé állt. WiiU-t kb. a kutya nem támogatta.

válasz erre

WarriorAutobot

2 éve, 9 hónapja és 1 napja

Nem csoda hogy érdekli őket, hisz egy olyan hordozható konzolt dobtak össze ami érdekli is az embereket.

válasz erre

muki

2 éve, 9 hónapja és 1 napja

Nem semmi hogy a PC ennyire elöl van fejlesztési szempontból. Ezért sem értem amikor valaki temetni akarja a platformot.

válasz erre

fighterlaci

2 éve, 9 hónapja és 1 napja

Durva hogy lenyomja az Xbox Onet!

válasz erre

Ronalddo

2 éve, 9 hónapja és 1 napja

Azt gondoltam volna hogy sokkal több!

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt