855 millió dollárért vesz játékfejlesztő cégeket az EA

2007. október 13.
2.0151
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az Electronic Arts, a világ legnagyobb számítógépes- és videójáték-fejlesztő cége bejelentette, hogy megveszi a Bioware és a Pandemic Studios társaságokat, összesen 855 millió dolláros összegért.

A két most megvásárolt játékfejlesztő stúdió 2005 óta működik együtt a VG Holding égisze, illetve az Elevation befektetési társaság támogatása mellett. Az EA fő motivációja az volt, hogy a vásárlók számára fontos, ám saját kínálatában kisebb számban szereplő akciójátékokkal egészítse ki portfólióját.

A Bioware olyan játékokat jegyez, mint a ?Star Wars: Knights of the Old Republic?, vagy a ?Baldur's Gate?, és novemberben adja ki a Microsoft Xbox 360-hoz a várva várt ?Mass Effect? programot. A Pandemic katonai stílusú, lövöldözős akciójátékairól közismert, mint például a ?Mercenaries?, a ?Star Wars Battlefront? és a ?Full Spectrum Warrior?. A cég fejlesztői jelenleg a beszédes nevű ?Destroy All Humans 2? (kb. ?pusztíts el minden emberi lényt 2?) játékon dolgoznak.

Frank Gibeau, az EA Games vezetője a hírrel kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy a két megvásárlásra választott játékfejlesztő profilja stratégiailag rendkívül jól beleillik az EA terveibe, emellett pedig a munkatársak tehetsége is gazdagítja majd a céget. Gibaeu hozzátette, hogy az új termékkategóriák meghódítása is előnyös eleme a felvásárlásnak.

Az EA rövid távon évente négy vagy öt új játékot tervez kiadni a Bioware és Pandemic nyomán létrehozott részlegből, és ami még fontosabb, ezekből 2009-ben és 2010-ben évi 300 millió dollár bevételre számít. Ez azt jelentené, hogy bő két év alatt majdnem a teljes 855 milliós vételár visszatérülne.
3 hozzászólás

Vendég

17 éve, 10 hónapja és 22 napja

HI all nagyon kéne a battlefront 2-höz a cd key ha valakitudja leirná nekem elöre is kösziröhögő smiley

válasz erre

Vendég

17 éve, 11 hónapja és 9 napja

jah hozzá tenném, h ez azért van, mert sajnos az EA nem minőségre, hanem a pénzre hajt =(

válasz erre

Vendég

17 éve, 11 hónapja és 9 napja

EA megőrült, kérem valaki segítsen... Hol van a régi szép idő, mikor kijött pár TÖKÉLETES játék az Elektronictól, és most... évente jönnek ki a béna játékok, összedobva... És ha jól olvasom: 4-5 játék a KÉT cégtől, ÉVENTE??? megvan őőőrülve???

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja