81 százalékkal nőtt a bankokat támadó hackerek száma

2007. augusztus 08.
2.8991
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A BlackHat biztonságtechnikai konferencián közölt adatok szerint a hackerek körében robbanásszerűen nő az érdeklődés a banki adatok iránt.

Felmerül a kérdés, hogy honnan kerül elő hirtelen olyan sok hacker, aki a banki szektor iránt érdeklődik. Az ügy hátterében az áll, hogy míg régen komoly felkészültség volt szükséges az ilyen akciókhoz, ma már nem kell szakértőnek lenni. A legnagyobb probléma az, hogy ha valaki egy-egy alkalmazást nem képes önmaga létrehozni, akkor könnyen megveheti az interneten. Egyes weboldalokon már 100 dollárért megvásárolhatók az ilyen szoftverrészek, ezek után csupán egy egyszerű honlapot kell készíteni, feltölteni az alkalmazást, és már kezdődhet is a kutakodás a banki adatok után.

Don Jackson, a Gozi és a Prg trójai kártevők felfedezője szerint elképesztő a lopott pénzügyi adatok száma, csak a Gozi és a BBB trójai férgek milliószámra gyűjtik be az ilyen információkat. Jellemző az is, hogy az EMC biztonságtechnikai vállalata, az RSA is úgy nyilatkozott, ma már olyan új adatlopó alkalmazások léteznek, melyekkel egyszerűen, néhány kattintással megvalósítható az információk eltulajdonítása, és ők is a korábban elengedhetetlen szaktudás hiányában is megvalósítható cselekményeket tartják a legveszélyesebbeknek.
1 hozzászólás

Vendég

18 éve, 1 hónapja és 1 napja

linuxfan te vagy a király!!!!!!!!!!!!!!!4

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Kisember001 profiljaKisember001 profiljamarco profilja