800 ezer ember adatait tartalmazó noteszgépet loptak el

2007. október 04.
1.4401
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az egyik amerikai divatcég bejelentette, hogy közel egymillió ember személyes adatait veszítették el a közelmúltban, feltehetőleg ellopták az információkat tároló laptopot.

A GAP divatáruházlánc képviselői tudatták a sajtóval, hogy ismeretlen tettesek eltulajdonítottak az egyik irodájukból egy olyan noteszgépet, amely több mint 800 ezer a cég által meghirdetett állásajánlatokra jelentkező személy adatait tartalmazta. A szóban forgó notebookon többek között az USA-ban oly értékesnek és bizalmasnak számító, visszaélésekre kiváló lehetőséget nyújtó társadalombiztosítási számok százezrei voltak, a legnagyobb gond viszont az, hogy a fájlokat nem titkosították, így bárki hozzáférhet azokhoz.

Az amerikai kontinensen egyáltalán nem ritkák az efféle adatvesztések, rendszeresen hallani hasonló esetekről. A mostani laptoptolvajlás előtt röviddel például a kanadai kormány közleményben adta hírül, hogy internetes bűnözők több tízmillió hitelkártyaszámot szereztek meg a TJX kereskedelmi központ rendszeréből. Múlt hónapban pedig a Monster.com online álláskereső portál üzemeltetői jelentették, hogy 1,3 millió regisztrált tagjuk személyes adatai kerültek illetéktelen kezekbe.
1 hozzászólás

richie8

7 éve, 5 hónapja és 4 napja

Veszélyes játék ez, főleg ha már a kártyáid számát is tudják

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt