7 milliót fizet a spam-küldő a Microsoftnak

2005. augusztus 10.
1.6271
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A magát spam-királynak nevező Scott Richter és annak cége az OptInRealBig.com kiegyezett a Microsofttal, hogy annak 7 millió dollár kártérítést fizessen, amiért elárasztotta az MS-szervereket kéretlen leveleivel - adta hírül a szoftvervállalat ma Redmondban.

A Microsoft még 2003-ban nyújtotta be keresetét a spammer ellen, mert az naponta több mint 250 millió spam-üzenetet küldött szét álnéven hamis e-mail címekről és az MS-szolgáltatást igénybe vevőket nap mint nap spamok millióival bombázta.

A megállapodás arra is kötelezi a spam-királyt, hogy a jövőben nem küld kéretlen elektronikus leveleket olyan személyeknek, akik abba nem egyeznek bele, továbbá Richter köteles tiszteletben tartani az anti-spam törvényt.

Scott Richtert az egyik legveszélyesebb spam-küldőnek tartják a szakértők, aki fénykorában évente közel 40 milliárd kéretlen üzenettel árasztotta el az internetezők postafiókjait.

"Kötelezem magam, hogy a jövőben csakis azok kapnak tőlem ilyen jellegű e-maileket, akik ezt igényelik"- hangzanak Richter szavai egy sajtóközleményben.

A redmondi óriás a per költségeit levonja a kártérítés összegéből, azonban 5 millió dollárt a saját internetes biztonság projektjére fordít és további 1 millió dollárt pedig a New York állam hátrányos helyzetű lakosai internet-hozzáférésének támogatására költ majd.
nincs még hozzászólás

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

darkomen profiljaNeurotic profiljaGargameth profiljarDAVE profiljagery1113 profilja