7 Microsoft frissítés decemberben, legalább 3 kritikus javítófolt

2007. december 09.
1.7641
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Microsoft előzetes közleményében 7 biztonsági frissítést előlegez szoftvertermékeihez a decemberi csomagban, amely legalább 3 kritikus sebezhetőséget orvosoló javítófoltot is tartalmazni fog.
Advertisement

A javításra kerülő kritikus rések elsősorban a Windows-on találhatók, beleértve a Vistát is, kettő közülük pedig a Windows Server 2003 szoftvert is érinti. Az operációs rendszer komponensei közül egy kritikus hiba a DirectX vezérlőt, egy a Windows Media Format Runtime alkalmazást sújtja, illetve a csomag az Internet Explorer böngészőn is kijavít egy kritikus sebezhetőséget.

A Microsoft hagyományosan azokat a biztonsági réseket nevezi kritikusnak, amelyek a felhasználó közreműködése nélkül kihasználhatók, és lehetővé teszik rosszindulatú kódok távolról történő futtatását a feltört rendszeren. A további négy frissítés által javításra kerülő hibák legmagasabb veszélyességi fokozata fontos; ezek közül kettő a Vistán, egy a Windows 2000 szoftveren, egy pedig az XP-n van jelen.

Érdekes és furcsa, hogy a frissítések viszonylag nagy száma ellenére a Microsoft ezúttal nem ad ki egyetlen javítást sem az Office irodai programcsomaghoz. Pedig a Qualys IT-szolgáltató által végzett friss felmérés alapján az Office, és különösen az Excel a hackerek által leginkább célba vett alkalmazások közé tartoznak, és éppen ezért ezeken keresik és hozzák nyilvánosságra a legtöbb biztonsági rést az utóbbi időben. A Microsoft decemberi frissítőcsomagja 11-én, kedden lesz letölthető a szokásos módokon, az Automatikus frissítésen keresztül is.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja