7,8 millió euróra büntették a Valve-ot és más kiadókat a Steam kulcsok korlátozása miatt

2021. január 20.
22.8781
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Az Európai Bizottság hat játékkiadót büntetett meg a Steam kulcsok geo-blokkolása miatt, ugyanis a honlapjukon közzétett bejegyzésében azt állítják, hogy a Valve, valamint a Bandai Namco, a Capcom, a Focus Home, a Koch Media és a ZeniMax számára bírságot szabtak ki.

7,8 millió eurós büntetésről van szó, miután nyomozást folytattak arról, hogy megsértették-e az európai trösztellenes szabályokat. Röviden arról van szó, hogy az Európai Bizottság vitatta, hogy a kiadók beállíthatják a kulcsokat arra vonatkozóan, hogy a Steam kulcsok csak bizonyos országokban legyen aktiválható, ami ellentétes az európai digitális egységes piac koncepciójával.

A megbírságolt kiadók közül a Valve volt az egyetlen, aki nem működött együtt, ezért a céget 1,624,000 euró bírsággal sújtották. A Capcom 15%-os engedményben részesült az együttműködésért, így "csak" 396,000 euró bírságot kaptak, míg a Bandai Namco, a Focus Home, a Koch Media és a ZeniMax Media 10%-os engedményt kapott, 340,000, 2,888,000, 977,000 és 1,664,000 eurót fizetve.
bejegyzésében azt állítják, hogy a Valve, valamint a Bandai Namco, a Capcom, a Focus Home, a Koch Media és a ZeniMax számára bírságot szabtak ki.'>
4 hozzászólás

VaPe

3 éve, 5 hónapja és 15 napja

Az kemény. meglepett smiley Nem is értem, hogy merték megtenni amúgy.

válasz erre

Grifid

3 éve, 5 hónapja és 15 napja

A Valve remélem kap még nagyobbat is mert amit az elmúlt években változtattak a rendszereiken az több mint pofátlan. Náluk nem pay to win van, hanem pay to use steam.

válasz erre

petrovicsz

3 éve, 5 hónapja és 15 napja

Valve senkivel nem működik együtt. röhögő smiley

válasz erre

Mordorer

3 éve, 5 hónapja és 15 napja

Az még nekik is fájhatott. meglepett smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja