750 ezer HD DVD lejátszót adtak el mostanáig

2007. november 29.
1.8431
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A HD DVD Szövetség most közzétett hivatalos adatai szerint a forgalmazás tavalyi kezdete óta mostanáig összesen 750 ezer HD DVD lejátszó eszközt értékesítettek világszerte, ami az eddigiekhez hasonlóan meglehetősen ellentmondásos adat.

Egyrészt ugyan valóban igaz, hogy ez a szám messze meghaladja az eladott asztali Blu-ray készülékek mennyiségét, ami még a 200 ezret sem éri el. Másrészt viszont, ha az eddig értékesített 3,7 millió Sony PlayStation 3 játékkonzolt tekintjük, nyilvánvalóvá válik a rivális formátum előnye, ráadásul a HD DVD Szövetség a 750 ezres mennyiségbe beleszámította a Microsoft Xbox 360 játékkonzolokhoz eladott külső optikai meghajtókat is. Ami a filmforgalmazást illeti, a Blu-ray-en megjelenő termékekből általában kétszer annyi fogy, mint a HD DVD-kből, ez azonban még mindig nem jelenti azt, hogy a HD DVD-t le lehetne írni.

Nemrég maga Howard Stringer, a Sony vezérigazgatója úgy nyilatkozott, hogy ha tehetné, visszautazna az időben és mindenképpen egy egységes kéklézeres DVD szabvány kidolgozását szorgalmazná. A megoldás talán még mindig nem késő, de az is lehet, hogy a két eltérő formátum zavaró egymás mellett élését csak egy mindkettőt felváltó új technológia fogja megszüntetni.
1 hozzászólás

kpal

8 éve, 11 hónapja és 13 napja

Azok a lejátszók már újra lettek hasznosítva , lehet épen most abbólm van a mobilunk valamely alkatrésze .

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaXTomiX0029 profilja