64-bites HP szerverek már 1 millió forint körüli áron

2004. április 05.
1.4271
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A HP a közelmúltban olyan iparági szabványokon alapuló 64-bites rendszer forgalmazását kezdte meg, mely egymillió forint körüli összegért hozzáférhető, azaz a nagyvállalati körön kívül immár a közepes méretű vállalatok számára is elérhetővé vált ezen rendszerek használata.

A minden eddiginél kedvezőbb ár-érték arányú, teljes 64- bites, Windows-os megoldások a HP, a Microsoft és az Intel sokéves együttműködése révén iparági szabványos környezetet eredményeznek.

Az egymáshoz optimalizált komponensek előállítását a gyártók nagy mennyiségben képesek végezni, ez teszi lehetővé a költségek drasztikus csökkenését. A több, mint egy évtizede, a Digital által elindított 64-bites forradalom mostanra tehát teljesen új szakaszába érkezett. A nemrégiben bevezetett megoldások révén a hazai közepes méretű vállalatok is reálisan gondolkozhatnak a nagy számítási igényű, jellemzően adatbázis-kezelő, vagy integrált vállalatirányítási rendszereik 64-bites környezetben történő futtatásán. Ez a gyakorlatban a felhasználói kör nagyságrendi bővülését jelenti.

A szabványosított megoldások közé tartozik a HP Integrity rx 1600, amely februártól kerül forgalomba Magyarországon. Az újonnan bevezetett eszköz 1,0 GHz-es alacsony feszültségű Itanium 2 processzorral, 512 MB memóriával és egy 36 GB-os merevlemezzel rendelkezik.

Az új termékcsalád másik tagja, az rx 2600 jobban bővíthető és már jelenleg is támogatja mindhárom operációs rendszert.

Ezek az eszközök a 64-bites architektúra előnyeit nyújtják a jelenlegi Linux és Windows alkalmazások használóinak, valamint gyorsabban futtathatók a különböző Unix alkalmazások is.

Kapcsolódó linkek:
Hewlett Packard
1 hozzászólás

italianman

11 éve, 7 hónapja és 19 napja

Ez az ár ma mennyi?

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljamarco profilja