64-bites AMD Athlon processzor noteszgépekbe

2005. augusztus 20.
1.7001
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az AMD piacra dobta elsősorban nagy képernyős noteszgépekbe szánt új Athlon processzorát, az Ahlon 64 4000+-t, amely 64-bites környezetben is képes nagy teljesítményt igénylő feladatok ellátására.

Az elsősorban az Intel Centrino platformjával, illetve azon belül a Pentium M lapkákkal versenyző új AMD mobilprocesszor a 802.11 b/g vezeték nélküli szélessávú alkalmazást is támogatja, Windows XP SP2 operációs rendszerrel kombinálva pedig képes hardveralapú vírusvédelem (EVP) ellátására is.

Az új lapkával együtt immár hat AMD Athlon laptopprocesszorból választhatnak a számítógépgyártók. Ezek a termékek a Turionnal együtt egyelőre csak kis szeletet tudtak kihasítani az Intel modelljei, azon belül is a korábban Sonoma kódnéven szereplő olcsóbb Pentium M által uralt piacból, az AMD azonban bizakodó a jövőt illetően. Egy nemrégiben közzétett terv szerint a cég 2009-ig 30%-ra szeretné növelni a vállalati piacon mostanáig elért 5%-os részesedését, ami a valóban sikeres szerverlapkák mellett nyilvánvalóan a mobilprocesszorok terén is áttörést feltételez.

Az új AMD Athlon 64 4000+ már kapható, ára minimum ezer darabos rendelés esetén 382 dollár. A Fujitsu Siemens máris bejelentette, hogy beépíti a lapkát új AMILO A1667G noteszgépébe, de a VoodooPC nevű cég is jelezte hasonló szándékát.

Kapcsolódó linkek:
Advanced Micro Devices
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljarDAVE profiljaBotyi profilja