60%-kal gyorsabb külső HDD-k a Buffalótól

2007. augusztus 14.
2.3721
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Buffalo Technology tárolóspecialista olyan új külső merevlemezeket jelentett be, amelyek egy saját fejlesztésű technológiának köszönhetően jóval gyorsabbak hagyományos társaiknál.

A gyártó szerint a "Turbo USB" névre keresztelt megoldás révén a HDD-k akár 60%-kal nagyobb adatátviteli sebességre képesek, mint a jelenleg forgalomban lévő hasonló termékek. A cég képviselői azt nem részletezték, hogy pontosan mi is a lényege az új technológiának. A Buffalo még ebben a hónapban forgalomba hozza a 2.5"-es, 4200-as fordulatszámú, USB 2.0-s porton a számítógépre csatlakozó modelleket, melyek 80-250 GByte kapacitással lesznek kaphatók 100-220 dolláros árakon az Egyesült Államokban.

A nagyobb, 320 GB-1 TB tárhelyet biztosító, 7200 rpm sebességű, Turbo USB-vel ellátott külső merevlemezek pedig szeptemberben kerülnek az amerikai boltok polcaira, s ezekért típustól függően 130-500 dollárt kell majd fizetniük az érdeklődőknek. Európában a hamarosan kezdődő IFA kiállításon mutatja be a gyártó az új HDD-ket, az itteni forgalmazással kapcsolatos részletek azonban egyelőre nem ismeretesek.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja