60 ezer lopott leselejtezett AMD processzort foglalt le a tajvani rendőrség

2005. január 04.
1.7941
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A tajvani rendõrség egy razzia során mintegy 60 ezer, gyaníthatóan az AMD valamelyik üzemébõl ellopott, korábban leselejtezett processzort foglalt le.

A többek között K7-es és K8-as lapkákat valószínűleg az Advanced Micro Devices három távol-keleti tesztelő- és csomagolóüzemének valamelyikéből lophatták el az elkövetők, miután ott előzőleg hibásnak találták és ezért leselejtezték őket. A Liberty Times nevű kínai nyelvű napilap szerint a most lefoglalt 60 ezer darab AMD processzor összértéke megközelíti a 9,5 millió dollárt.

Az újság emellett azt állítja, hogy eddig több mint egymillió ilyen, leselejtezés után ellopott lapkát értékesítettek illegálisan Kínában és Németországban.

Az AMD tajvani leányvállalatának részéről megerősítették azt az információt, hogy a 60 ezer lefoglalt példány az ő szingapúri, malajziai és kínai üzemeikből származik, ám az egymillió illegálisan forgalomba hozott processzorról szóló értesülést nem kommentálták. Hivatalos közlemény az AMD-től csak későbbre várható az ügyben.

Kapcsolódó linkek:
Advanced Micro Devices
1 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

11 éve, 7 hónapja és 10 napja

[Tiltott felhasználó!]

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja