5 hónap haladékot kapott az XP

2007. szeptember 28.
1.7751
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A nagy PC-gyártók arra kérték a Microsoftot, hogy továbbra is kínálhassanak Windows XP-vel előtelepített gépeket, így az operációs rendszer további 5 hónap haladékot kapott, a fejlődő országoknak szánt XP Starter Edition pedig éveket, valószínűleg a dobozos változat is tovább lesz kapható.

A Vista ugyan nem teljesít rosszul a szoftverpiacon, ám a jelek szerint kissé megelőzte az újdonságainak kihasználásához szükséges hardverek széleskörű elterjedését. A Microsoftot éppen ezért számos megkeresésé érte a legnagyobb gyártók részéről is, melyben a már megszokott, a felhasználók által ismert és kisebb gépigényű Windows XP telepítési ciklusának kitolását kérték.

A Vistával telepített gépekhez a cég a napokban kidolgozott egy XP telepítési rendszert, itt azonban csak XP-vel előtelepített gépekről van szó. A Microsoft a kéréseknek engedve az eredeti január 31-es időpont helyett június 30-ig látja el a telepítéshez szükséges kódokkal a gyártókat, így az operációs rendszer még egy ideig jelen lesz az új gépekben. Szintén tervbe vették, hogy a boltokban kapható külön dobozos változatokat is tovább tartják a polcokon, ám az igazi életciklus kitolódást a fejlődő piacokon tervezik. Az itt értékesített, jellemzően gyengébb hardverrel ellátott gépek számára kiadott Windows XP Starter Edition egészen 2010 júniusáig elérhető lesz a gyártók számára. A híreket Kevin Kutz, a Windows kliens részleg vezetője is megerősítette, kijelentve, hogy a Vista jó teljesítménye ellenére tovább kínálják párhuzamosan a régi és új operációs rendszert, de ez nem szokatlan a vállalat termékbevezetéseinél.
1 hozzászólás

Vendég

17 éve, 10 hónapja és 21 napja

A sims2 miért nem fut a Vistán,???????nincs erre valamilyen illesztőprogram??szomorú smiley

válasz erre
 

kapcsolódó hírek, cikkek

Az Intel haladékot kapott az EU-tól

Az Intel haladékot kapott az EU-tól

legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja