55 millió DSL-kapcsolat világszerte

2003. december 19.
1.4411
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Egyre többen lógnak a világhálón és szerencsére közülük sokan már különböző DSL-hozzáféréssel.

Bár egy új felmérés eredményei nagyon biztatóak, nálunk még egyáltalán nem ilyen rózsás a helyzet. A brit Point Topic nevű telekommunikációs elemző cég által készített felmérés számos érdekes adatot tartalmaz. Így például világszerte 55 millió DSL-hozzáférés létezik. Az elmúlt 12 hónap során 80 százalékkal nőtt a szélessávú interneteléréssel rendelkezők száma, ami így most már 30,6 millió főre emelkedett.

A szakértők korábban ennél mintegy 2 millióval kevesebb előfizetővel számoltak.

A Point Topic úgy véli, hogy ez az előfizetői szám az év végéig növekedni fog és elérheti a 60 millió előfizetést. Tom Starrnak, a DSL-Forum nevű szervezet elnökének a véleménye szerint ezek a számok is azt igazolják, hogy igenis van keresnivalója a mai világban a szélessávú internetnek. Nagyon sok országban ugyanis például már hamarosan minden ötödik internet-hozzáférés DSL-kapcsolatú lesz. A legfejlettebb ország e tekintetben is (minő" véletlen/) Japán 9,3 millió DSL-előfizetővel, őt követi az Egyesült Államok 8,2 és Kína 7,8 millió hozzáféréssel. Kína egyébként immár évek óta óriási fejlődésen megy keresztül, az előző esztendőhöz képest itt szaporodtak meg a leggyorsabban a DSL-kapcsolatok, a változás mintegy 354 százalékos volt!

A tanulmány kitér arra is, hogy jelenleg 11 országban van több mint 1 millió DSL-hozzáférés. A 11-ből 5 állam európai. Európában egyébként Németország a listavezető 4,2 millió DSL-eléréssel, míg őt követi Franciaország 2,4 millió DSL-kapcsolattal. A két ország ezekkel az értékekkel a 11-es lista ötödik és hatodik helyére fért fel.

Érdekeség, hogy Magyarország is felkerült az egyik listára, amely a 2003 harmadik negyedévében való vonalnövekedést ábrázolja. Ezen a grafikonon ötödik helyen vagyunk körülbelül 22-25 százalékkal, előttünk Portugália, Kína, Nagy-Britannia és Ausztrália látható, mögöttünk pedig Mexikó, Brazília, Svájc, Franciaország és Argentína található.
2 hozzászólás

 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljamarco profilja