4K videókhoz készült a Sony SSD-je

2017. április 09.
3.5641
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
petike737 profilja, adatai
petike737
A tárhely piacon manapság sokan szavaznak a vegyes felállásra, mely a rendszer számára fenntartott SSD-ből és a fájloknak megtartott jóval nagyobb méretű HDD-ből áll, ám utóbbi sebessége jócskán elmarad a mozgó alkatrészek nélküli megoldásokétól.

A Sony nem számít óriási névnek ezen a területen, de jól tudják, hogy milyen igényeik vannak a professzionális felhasználóknak, hiszen a kamerák terén például egyre népszerűbbek. A velük készült 4K tartalmak pedig igencsak nagyméretű fájlok, melyeket sokáig tartana egy HDD-n másolgatni, arról nem is beszélve, hogy ha vágni vagy módosítani szeretnénk.

A japánok nemrég bemutatták a G szériás, nem titkoltan profiknak szánt SSD családjukat, mely pont a fent vázolt problémára, vagyis a 4K videók és egyéb nagy fájlok gyors mozgatására és felhasználására lett kitalálva. A 480GB-os változat 287 dollárba kerül majd, míg a 960GB-os 539-be, a Sony pedig kiemelte, hogy háromszor tartósabb SATA csatlakozót használnak, mint az átlagos megoldások.
3 hozzászólás

WarriorAutobot

7 éve, 6 hónapja és 25 napja

Nem lett olcsó az fix.

válasz erre

totyak

7 éve, 6 hónapja és 25 napja

MIvel egyelőre sem a 4K megjelenítők és szerintem a 4K felvevők sem túl elterjedtek, ezek a megoldások elsősorban nem magánszemélyeket célozza, szerintem.

válasz erre

Eltohn

7 éve, 6 hónapja és 26 napja

Nem karcsú az ára de érthető hogy miért ennyi...

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
rDAVE profiljamarco profilja