4 GB-os GeForce GTX 680 a Leadtek kínálatában

2012. augusztus 03.
2.0531
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Egyre több gyártó felhozatalában bukkan fel a megduplázott videomemóriával megerősített nVidia GeForce GTX 680, ráadásul a szóban forgó vezérlők sora a napokban újabb taggal bővült, ugyanis a Leadtek Research is bejelentette a saját 4 GB-os modelljét.

A frissen beharangozott grafikus gyorsító a boltok polcaira Leadtek WinFast GeForce GTX 680 4 GB típusjelzéssel fog megérkezni, felépítését tekintve pedig a referencia felépítésű kártyák családját erősíti. A vezérlő megfelelő üzemi hőfokát az nVidia dupla kártyahelyet elfoglaló standard hűtési megoldása biztosítja.

A Leadtek WinFast GeForce GTX 680 4 GB nyomtatott áramkörén a 28 nanométeres GK104-es Kepler grafikus processzor kapott helyet, aminek belsejében 1536 darab aktív CUDA feldolgozó sorakozik fel, a fent említett 4096 MB GDDR5 VRAM pedig egy 256 bites memóriainterfészen keresztül csatlakozik hozzá. Ahogy az már az eddigi paraméterek alapján sejthető, az órajelek frontján sem érhet minket meglepetés, ugyanis azok hűen követik az nVidia előírásait, tehát a Kepler GPU az 1006 MHz-es alapsebességre lett behangolva (boost üzemmódban elérheti az 1058 MHz-et is), míg a 16 darab GDDR5-ös memóriachip a valós 1502 MHz-es frekvencián üzemel, ami 6008 MHz-es effektív teljesítményt, illetve 192,2 GB/s-os memória sávszélességet eredményez.

A videokártya hátlapi paneljén két darab Dual-Link DVI (egy DVI-D és egy DVI-I), egy HDMI, valamint egy DisplayPort kimenet sorakozik fel, és a nyomtatott áramkörről természetesen ezúttal sem hiányzik a már jól megszokott nVidia SLI csatolófelület, így igény esetén akár a többkártyás grafikus konfiguráció is könnyedén kiépíthető. A vezérlő a működéséhez szükséges plusz energiát két darab hattűs PCI Express tápcsatlakozón keresztül nyeri.

Az újdonság felszereltségéből persze most sem hiányzik a már elvárt DirectX 11, Shader Modell 5.0 és OpenGL 4.2 támogatás, amiket az nVidia jól ismert PureVideo HD, PhysX, CUDA, a térhatású megjelenítést garantáló 3D Vision Surround, illetve a legfrissebb fejlesztésű Adaptive V-Sync és TXAA élsimítás technológiája egészít ki. Az új Leadtek WinFast GeForce GTX 680 4 GB megjelenésére első körben a japán boltok polcain számíthatunk, mégpedig 765 dollár körüli áron.

4 GB-os GeForce GTX 680 a Leadtek kínálatában - 2. kép

1 hozzászólás

Raiden

12 éve, 7 hónapja és 26 napja

Álmaim GPU-ja.menő smiley
1röhögő smileyrága
2:Nem tudom Ubuntu testvér mit kezdene vele..

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Maniac profiljamarco profilja