3 nap online játék után meghalt egy kínai férfi

2007. szeptember 17.
2.4571
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A kínai Beijing News nevű lap szerint egy 30 éves kantoni (Guangzhou) férfi meghalt, miután három napon keresztül folyamatosan PC-játéko(ka)t játszott az interneten.

Nem ez az első olyan eset a világ második legnagyobb online közösségét magáénak tudó országban, hogy valaki belehalt a túlzásba vitt internetezésbe; februárban egy 26 éves túlsúlyos férfi halt meg annak következtében, hogy csaknem megszakítás nélkül online játékokat játszott a kínai újévi ünnep egy hete alatt. Ugyancsak a kínai hatóságok saját adatai alapján a jelenlegi mintegy 20 millió 18 év alatti internetező 13%-a, azaz 2,6 millió tizenéves internet-függőnek minősül. Az ország kormánya azt tervezi, hogy a függőket rendeleti úton letiltja a világhálóról. Olyan rendelkezések már most is érvényben vannak, amelyek (elvben) korlátozzák az online játékkal folyamatosan eltölthető időt.

Amint arra nemzetközi emberi jogi szervezetek folyamatosan igyekeznek felhívni a figyelmet, korántsem csak az ineternet-függőnek nyilvánított személyek az egyetlen olyan csoport, amelyet igyekeznek távol tartani a kulcsfontosságú médiumtól. Áprilisban Hu Csin-tao kínai elnök egy olyan kampányt indított el, amelynek célja az internet megtisztítása az ?egészségtelen? tartalmaktól, ami alatt a pornográfián és a videójátékokon kívül a politikailag nemkívánatos véleményeket is értik a gyakorlatban.
2 hozzászólás

Vendég

17 éve, 9 hónapja és 24 napja

lol hát jó hülyék ezek a kinaiaknyelvnyújtó smiley

válasz erre

Vendég

17 éve, 11 hónapja és 2 napja

szasztokröhögő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja