3D interfésszel ellátott Java rendszert mutat be a CeBIT-en a Sun

2005. március 05.
1.8291
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Sun a március 10-16.

között megrendezésre kerülő hannoveri CeBIT kiállításon bemutatja új, háromdimenziós felhasználói kezelőfelülettel ellátott, Solaris- és Linux-alapú asztali számítógépekhez kifejlesztett Java (JDS) rendszerét. A Looking Glass elnevezésű megoldás révén a képernyőn látható ablakok nem kétdimenziós, lapos és egymást elfedő ikonokként, hanem térbeli objektumokként 3D környezetben jelennek meg, jóval szélesebb körű kezelési lehetőségeket kínálva a felhasználóknak.

A Java technológián alapuló szoftver a Sun szerint akadálymentesen képes együttműködni a kétdimenziós környezetre szabott alkalmazásokkal, anélkül, hogy azokat bármilyen mértékben módosítani kellene.

Az új háromdimenziós Looking Glass Java megoldás mellet a Sun bemutatja a CeBIT-en legújabb Solaris 10-es operációs rendszerét, StarOffice szoftvercsomagját, valamint AMD Opteron-alapú Java Workstation W2100z, illetve többprocesszoros szerverekhez kifejlesztett Fire V40z alkalmazásait is. A Looking Glass jelenleg még viszonylag korai fejlesztési fázisban van, így kereskedelmi forgalomban való megjelenéséről semmilyen konkrét információ nem áll rendelkezésre. A Sun kiadta a 3D megoldás egy fejlesztői verzióját azok számára, akik részt vesznek a cég fejlesztői programjában.

Kapcsolódó linkek:
A 3D megoldás fejlesztői verziója
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaKisember001 profilja