376 évre ítéltek egy '419'-es csalót

2006. február 15.
1.8371
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A nigériai férfi az interneten csak 419-esnek nevezett csalássorozat miatt került a lagosi bíróság elé, mely elrettentésképpen több mint 300 év börtönre ítélte.

A 419-es estek az olyan e-mail alapú csalások, melyek különböző érzelmi eszközökkel, a bennünk élő empátiára építve vagy különlegesen ígéretes ajánlatokkal csalnak ki pénzt a felhasználókból. A 38 éves elkövető 1 939 710 dollárt csalt ki az amerikai George Robert Blake-ből egy 20,45 millió dolláros állítólagos egészségügyi minisztériumi szerződés keretén belül.

A nigériai Harrison Odiawa az Abu Belgori álnevet használta az interneten, és hamis állami biztosítékokkal győzték meg befektetése valódiságáról. Az elkövetőt a Gazdasági és Pénzügyi Bűncselekmények Bizottsága (EFCC) kerítette kézre, és az azonosításhoz leginkább a két fél között folytatott, több mint 100 telefonbeszélgetést használták fel. A vádlott egy elég homályos történetet adott elő egy kiberkávézóban bejelentkezve felejtett gépről, melyen megtalálta az amerikai telefonszámát, és állítólag tette nem előre eltervezett, hanem a körülmények spontán szülötte volt. A bírót nem győzte meg a történet, és az 58 felhozott vádból 48-at bizonyítottnak talált, majd kiszabta a 376 éves elriasztó börtönbüntetést.
1 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

7 éve, 8 hónapja és 25 napja

[Tiltott felhasználó!]

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

darkomen profilja