360 fokos videókhoz készült az új VLC lejátszó

2016. november 27.
4.2691
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
petike737 profilja, adatai
petike737
A virtuális valóság térnyerése idén egy új szintre emelkedett, hiszen rengeteg új hardveres és szoftveres megoldás került piacra, már csak a rengeted tartalom és az elérhetőbb áron érkező hardverek kellenének.

PC-n például egyelőre a HTC Vive és az Oculus Rift tűnik uralkodónak, de néhányan szeretnének úgy is 360 fokos videókat nézni, hogy nem költenek hatalmas összegeket egy komoly VR Headsetre. Nekik a mobilos megoldások jelenthetnek alternatívát, de sokan PC-s élményekre vágynak.

A VLC nemrég elérhetővé tette a VLC 360 nevezetű lejátszóját, mely direkt 360 fokos videókhoz készült. A Windows és Mac rendszerekre érkező lejátszót egyébként majd integrálják a VLC Media Player 3.0-ba, tehát később egy szoftverben egyesül minden.

VR Headset hiányában természetesen az egér lehet a leghasznosabb kiegészítő ha forogni akarunk, tehát a használata megegyezik például a YouTube vagy a Facebook online felületével. A gyártó oldalán néhány demo anyag is elérhető, hogy tesztelni lehessen a lejátszót.
3 hozzászólás

totyak

3 éve, 6 hónapja és 10 napja

Én is VLC-t használok, legjobb és ingyenes. Ha beleintegrálják a végleges programba, akkor majd kipróbálom, persze csak egérrel, szemüveget nem veszek.

válasz erre

WarriorAutobot

3 éve, 6 hónapja és 10 napja

Ez tök jó, de PC-hez nem lesz normális VR eszközöm, pedig még a VLC-t is nagyon csípem.

válasz erre

Santonio

3 éve, 6 hónapja és 11 napja

Zsír. Kedvenc lejátszóm!

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profiljagery1113 profilja