3,5 millió dollárra büntették a Sony-t a felhasználók félrevezetése miatt

2020. június 05.
12.8531
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Az ausztráliai hatóságok megbüntették némileg a Sony-t a PlayStationhöz kapcsolódó visszatérítési politikájuk miatt, bár amekkora összegről van szó, könnyen mondhatjuk, hogy ez sokkal inkább jelzésértékű volt, mint tényleges büntetés.

Az ausztrál verseny- és fogyasztóvédelmi bizottság (ACCC) új jelentései szerint a Sony-nak 3,5 millió dolláros bírságot szabtak ki, miután a Sony Australia félrevezette az ügyfeleket a fogyasztói jogaikkal kapcsolatban.

Az ACCC közzétette a döntést, és azt állította, hogy a Sony hamis és félrevezető kijelentéseket tett a webhelyén, amikor olyan ausztrál fogyasztókkal folytatott üzletet, amelyek megtévesztették a PlayStation felhasználóit azzal kapcsolatban, hogy az ausztrál fogyasztóvédelmi törvények miként védték őket.

A 3,5 millió dolláros bírságot eredményező probléma a Sony Europe ügyfélszolgálatának félrevezető kijelentéseiből származik, miután négy felhasználónak azt mondták, hogy a Sonynak nem kell bizonyos körülmények között visszatérítést adnia számukra.

Az egyik személynek azt mondták, hogy a Sony Europe-nak nem kell visszatérítést adnia nekik, hacsak a játék fejlesztője nem engedélyezi a döntést. Egy másik, ötödik felhasználónak azt mondták, hogy a Sony Europe valódi pénz helyett virtuális PlayStation valutával engeszteli ki őket.
4 hozzászólás

Mordorer

3 hónapja, 3 hete

Mondjuk ez azért nem olyan sok pénz.

válasz erre

petrovicsz

3 hónapja, 3 hete és 1 napja

De miért beszéltek félre?

válasz erre

VaPe

3 hónapja, 3 hete és 1 napja

Az komoly. Nem hittem volna hogy ekkora bal****ok tudnak lenni a Sonynál is.

válasz erre

Gólem

3 hónapja, 3 hete és 1 napja

Az igen! Gondolom lesz cégen belül is retorzió, ezt igencsak elbaszták.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt