32 GB-os memóriakártyák a Samsung új NAND flash technológiájával

2005. szeptember 13.
1.9731
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Samsung egy olyan új NAND flashmemória-csipet mutatott be, amellyel lehetőség nyílik akár 32 GB-os memóriakártyák gyártására, jelentősen kibővítve az ilyen eszközöket használó készülékek tárolókapacitását.

Az 50 nm-es technológiával készülő, 16 gigabites NAND flash csip 2006 második felében kerül forgalomba. 16 darab lapka összekapcsolásával elméletileg akár 32 GB-os kártyák kialakítása is lehetséges.

Egy ilyen flashkártyán 8 ezer mp3 zeneszám, 20 DVD minőségű mozifilm, vagy például egy napilap 200 archív évfolyama is elfér, ami már méltó konkurencia lehet a hordozható készülékek némelyikében használatos kisméretű merevlemezek számára.

A Samsung jelenleg a világ vezető flashmemóriacsip-gyártója. A dél-koreai cég távlati tervei között szerepel, hogy a noteszgépek merevlemezes meghajtóit helyettesítő flash eszközöket hozzon forgalomba. A mostani merevlemezes meghajtókéhoz hasonló formátumú, ám semmiféle mozgó alkatrészt nem tartalmazó, SSD-nek nevezett "lemezek" a Samsung szerint először 16 GB-os kapacitással lesznek kaphatók, egyelőre meg nem nevezett időpontban.

Kapcsolódó linkek:
Samsung
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja