30 milliót fizet a fájlcserélő a zeneiparnak

2006. május 09.
1.8421
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A népszerű BearShare fájlcserélő portált üzemeltető Free Peers cég peren kívül megegyezett a zeneipar képviselőivel, és a megállapodás értelmében hajlandóak kifizetni az Amerikai Hanglemezkiadók Szövetségének (RIAA) harmincmillió dollár fájdalomdíjat, hogy elkerüljék az esetleges szerzői jogi pereskedéseket.

Az üzemeltetők természetesen ígéretet tettek arra is, hogy a jövőben kerülik az illegális zeneterjesztést - adta hírül a Wall Street Journal. A Free Peers egyike volt azon hét cégnek, amelyeket a hanglemezkiadók szövetsége korábban felszólított, hogy hagyjanak fel a jogvédett tartalmak terjesztésével, ellenkező esetben bírósághoz fordulnak.

A felek mostani megegyezése alapján azonban a BearShare-t, annak összes fejlesztéseit, valamint jogait és a tulajdonában lévő domainneveket átveszi a nemrég legális útra tért konkurens iMesh szolgáltató.

A RIAA képviselői óriási sikerként könyvelték el a Free Peers felett aratott győzelmet, és elmondták, hogy tovább folytatják hadjáratukat a jövőben is az illegális portálok üzemeltetői ellen.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaManiac profilja