30 éves a NES

2013. július 15.
4.2761
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
darkomen profilja, adatai
darkomen
A küszöbön áll a következő generációs konzolok eljövetele, ám azért ne feledkezzünk meg a régi klasszikusokról sem, hiszen mindenkinek vannak szép emlékei a nagy öreg konzolokkal és játékokkal és talán van akinek vannak emlékei a NES-ről is, ami a mai napon ünnepli megjelenésének 30.évfordulóját.

A Nintendo Entertainment System (NES) a konzolok 3. generációját képviselte a 8-bites korszakban.

Sokan nem tudják, de a Nintendo-nak már volt a NES előtt is konzolja, ám az igazi sikert mégis a NES-sel érte el, amiből összesen megközelítőleg 62 millió darabot adtak el. A konzolt Ázsiában Family Computer, röviden FamiCom névre keresztelték.

Rengeteg játék jelent meg rá, amikből az idők során nagy sikerű franchise-ok lettek. Legsikeresebb és legnagyobb számban eladott címe a Super Mario Bros., melyből több, mint 40 millió példány kelt el.

Gondolkozzunk el, hogy anno milyen jókat játszottunk a néhány pixelből álló karakterekkel és nem kellett olyan szuper grafika a jó játékokhoz...
15 hozzászólás

T.j.

11 éve, 8 hónapja és 10 napja

Boldog szülinapot a jó öreg NES-nek mosolygó smiley

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

11 éve, 8 hónapja és 10 napja

[Tiltott felhasználó!]

DoubleW

11 éve, 8 hónapja és 10 napja

Hát akkor nagyon boldog születésnapot kívánunk a NES-nekmosolygó smiley A cikk utolsó mondata egy nagy igazság!mosolygó smiley

válasz erre
12a(z) 2 -ből
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaXTomiX0029 profilja