2GB-os GeForce GTX 460 a Zotac-tól

2010. szeptember 17.
2.5711
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az nVidia kizárólagos grafikus gyorsító partnereként ismert Zotac International bejelentette, hogy egy új fejlesztésű videokártyával bővítette ki termékpalettáját.

A frissen reflektorfénybe állított újdonság az nVidia GeForce GTX 460-as modelljére épül, az üzletek kínálatában pedig Zotac GeForce GTX 460 2GB típusjelzéssel fog felbukkanni. Ahogy arról már az elnevezése is árulkodik, az új gyorsító különlegessége, hogy a referencia változattal összehasonlítva már dupla mennyiségű VRAM-al van tervezve, szám szerint 2048MB-al.

A videokártya hűtéséról egy dupla kártyahelyet elfoglaló, hagyományos felépítésű hűtőrendszer gondoskodik. A Zotac GeForce GTX 460 2GB a 40nm-es gyártástechnológiával előállított, Fermi alapú GF104-es grafikus feldolgozóval van felvértezve, ami 336 darab CUDA magot és 56 darab textúrázó egységet tartalmaz, a 256bit-es adatsínen keresztül pedig 2048MB GDDR5 videomemóriát képes elérni. A Zotac újdonsága már gyárilag megemelt órajelekkel büszkélkedhet, vagyis a GPU sebességét 675MHz-ről 710MHz-re, míg a shader egységek teljesítményét 1350MHz-ről 1420MHz-re hangolták át a tervezők, a 256bit-es GDDR5 memóriarendszer viszont továbbra is az előírásos 3600MHz-es effektív frekvencián üzemel. A különféle kijelzőknek a hátlapi panelen kialakított két darab DVI, egy HDMI és egy DisplayPort kimenet kínál csatlakozási lehetőséget, a kétutas grafikus konfiguráció kiépítését pedig a nyomtatott áramkör nVidia SLI csatolófelülete teszi lehetővé.

A grafikus vezérlő természetesen már rendelkezik teljes körű DirectX 11 és OpenGL 4.0 támogatással, amiket az nVidia már jól ismert PhysX, CUDA, PureVideo HD, valamint a legújabb fejlesztésű 3D Vision Surround technológiája egészít ki. A dobozban a cég mellékeli még a Prince of Persia: The Forgotten Sands játék teljes értékű változatát is. Az új Zotac GeForce GTX 460 2GB várható megjelenési idejéről és áráról a gyártó egyelőre sajnos nem közölt részleteket.


2GB-os GeForce GTX 460 a Zotac-tól - 2. kép

3 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

14 éve, 9 hónapja és 6 napja

[Tiltott felhasználó!]

skyman

14 éve, 9 hónapja és 6 napja

Hát bezony ez már vinné a mariotröhögő smiley
De gondolom az ára is megvanröhögő smiley

válasz erre

totyak

14 éve, 9 hónapja és 6 napja

Az nem piskóta. Egy ilyen jódarabig elég lenne bármilyen játékhoz. Még a legaljasabban megírt program is könnyedén futna rajta.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja