2 GB-nál több RAM-ot is könnyedén kihasznál a Vista

2007. augusztus 16.
2.1131
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A jelenlegi alacsony memóriaárak mellett felmerül a kérdés, vajon érdemes-e a korábban felső korlátként kezelt 2 GB-nál többet vásárolni.

A Vistát futtatóknak, vagy azoknak, akik a közeljövőben készülnek az áttérésre nem kidobott pénz a több memória vásárlása. A piac állandó visszatérő kérdése a Vista hardverigénye. Erre a kérdésre mintha nehezebb lenne a válasz, mint a Microsoft korábbi operációs rendszereinek esetében. Ez azért lehet így, mert egyrészt a Vista többféle üzemmódra képes, másrészt a kifejlesztésénél a jövőbeli hardvereket is figyelembe vették. Szakértők a 2 GB RAM-ot alapul véve figyelték meg az operációs rendszer működését a 3 GB-ra bővített gépekkel összehasonlítva.

A tapasztalatok szerint a 2 GB szinte minden alkalmazáshoz elegendő, ám a bővítés több területen jól megtérülő befektetés lehet a mai RAM árak mellett. A játékok esetében számottevő a gyorsulás, és a közeljövőben megjelenő újdonságok esetében még nagyobb lehet a különbség. A fényképek kezelésénél már nem ilyen egyértelmű a helyzet, különösen a nagy fájlméreteknél érezhető a gyorsulás, ott azonban jelentős. A videók kezelésénél is a nagyobb feladatok estében éri meg a 3 GB-ra történő bővítés, a gyorsulás határozottan mérhető. Mindezek mellett a 80 dollár körüli GB-onkénti ár fontos szempont, mivel a teljesítménynövekedés a 2 GB-ról 3 GB-ra történő váltásnál nem 50 százalék, hanem inkább 10 százalék körüli, ám ez az arány a jövőben az új szoftverek megjelenésével nagyban javulhat.
1 hozzászólás

kpal

11 éve, 5 hónapja és 3 napja

mivel rossz volt a Vista inkabb alapnak kell 3Gb röhögő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Kisember001 profilja