26 milliárdjába kerülhet az USA-nak az adatvesztés

2006. június 12.
1.5531
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az Egyesült Államokban mondhatni biztonságpolitikai katasztrófává nőtte ki magát egy az amerikai háborús veteránok adatait tartalmazó külső merevlemez eltűnésének az ügye, amely akár az információk elvesztéséért felelős hivatal anyagi összeomlásához is vezethet.

Egy időközben elbocsátott minisztériumi alkalmazott az előírásokat megszegvén még múlt hónapban hazavitte munkahelyéről a szóban forgó merevlemezes meghajtót, amelyet aztán eltulajdonítottak tőle a házába behatoló betörők.

A bejelentés szerint a tárolóegységen több mint 26,5 millió amerikai állampolgár személyes adatát őrizték, melyek közül két millióan jelenleg is a hadsereg, a nemzeti gárda illetve a tartalékos csapatok aktív tagjai. Miután fény derült az esetre több veterán egyesület (Veterans for Peace, Citizen Soldier, Radiated Veterans of America, stb.) is pert indított az amerikai kormány illetékes hivatala ellen, és minden egyes személy adatainak az elvesztéséért 1000 dolláros kártérítést követelnek, vagyis összesen 26,5 milliárd dollárt.

A hatóságok szóvivői elmondták, csak remélni tudják, hogy a neveket, társadalombiztosítási számokat illetve más személyes adatokat tartalmazó merevlemez nem kerül külföldi titkosszolgálatok kezébe, mert ebben az esetben azok lecsaphatnak majd az érintettekre.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja