25 év börtön vár a Worldcom volt vezetőjére

2005. július 14.
1.6781
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az ameriaki MCI Worldcom telekommunikációs konszern valamikori elnökét Bernard Ebberst az ügyében eljáró bíróság a tegnapi napon 25 év szabadságvesztésre ítélte - adta hírül a Financial Times.

Ebberst azzal vádolták, hogy egy 11 milliárd dolláros vállalati könyvelési csalás feje volt, és mondhatni "kegyesen" járt el a new yorki bíróság, hogy csupán 25 év börtönbüntetéssel sújtotta az exelnököt, mert az ügyészség 85 év kiszabását kérte.

Ez év márciusában bűnösnek találták a 63 éves Bernie Ebberst, habár ő végig hangoztatta ártatlanságát. A vállalat könyvelési eredményeit 2000-től 2002-ig meghamisították, ami végül 23.000 alkalmazott állásába került. A társaság volt főkönyvelője Scott D. Sullivan beismerte a csalásokban való közreműködését, aki felett jövő hónapban mondja ki ítéletét a bíróság és akár ő is 25 év szabadságvesztésre is számíthat. Bernard Ebbers ez év október 12-én kell bevonuljon a mississippibeli Yazoo város büntetés-végrehajtó intézetébe, hogy megkezdje 25 éves büntetésének a letöltését.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljamarco profiljaDav2377 profilja