23-a óta él a Google Talk szolgáltatás

2005. augusztus 25.
1.8381
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
23-a késő este óta letölthető a Google Messenger-program béta verziója, mely megjelenéséről már korábban hírt adtunk.

A szoftver érkezéséről már tudtak az amerikai szakértők, ám a Google hivatalosan nem jelentette be azt. A pontosan egy megabyte méretű programmal chatelhetnek sőt más Google Talk-osokkal Voice-over-IP-alapú beszélgetéseket is folytathatnak azok felhasználók, akik rendelkeznek Headset-el. A Google messengerét egyelőre még csak a Gmail-felhasználók tölthetik le és használhatják.

A Search Engine Watch szerkesztője, Danny Sullivan azonban szkeptikus a Google Talk-ot illetően. Véleménye szerint ugyan jól működik a szoftver, a hangminőség is kielégítő, de a konkurens szolgáltatókhoz képest semmilyen pluszt nem nyújt a program, amiért a felhasználók a Google Talk mellett kellene hogy döntsenek. Sullivan szerint az is meglepő, hogy a szoftverbe nem épített be a cég kereső funkciót, mint ahogyan azt a legtöbb rivális cég tette. Előny azonban a többi messengerrel szemben, hogy a Google Talk felületén nem jelennek meg reklámhirdetések.

A Google szoftverét még csak Windows operációs rendszerekre lehet telepíteni, ám a közeljövőben megjelennek a Linux-al és Apple-el kompatibilis verziók is.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja