22 millió dollárról mondott le Dr. Kawashima

2008. február 04.
1.8251
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Gömi profilja, adatai
Gömi
Dr.

Kawashima, japán egyetemi tanár népszerű agytornász játékaival vált ismertté. A nevével fémjelzett játékok annyira sikeresek, hogy például Nagy-Britanniában a dobogóra is odafért a Dr. Kawashima\'s Brain Training az eladásokat tekintve, ami azért nem semmi eredmény egy ilyen stílusú játéktól. A doktor nagyvonalúságát, és szakmája iránti elhivatottságát jelzi, hogy a játék kiadója által felajánlott 22 millió (!!!) dollárból egyetlen centet sem fogadott.

Manapság nincs igazán precedens arra, hogy valaki egy ekkora összeget visszautasítson. Pedig ebben az esetben pontosan ez történt. A szóban forgó játékból nagyjából 17 milliót adtak el világszerte, ami a professzornak 22 milliót hoz a konyhára. Illetve csak hozna, amennyiben elfogadná azt.

Kawashima elmondása szerint családjában mindenki őrültnek tarja, amiért nem tartott igényt a csillagászati prémiumra, mire ő azt válaszolta nekik, hogy amelyikük vágyik a hatalmas összegre, az menyjen és keresse meg azt. A 48 éves professzor szerényen megelégszik az évi 100.000 dollár körüli bérével, és mint mondja, a pénz számára semmiféle motivációt nem jelent.
1 hozzászólás

Vendég

17 éve, 7 hónapja és 9 napja

jópofa kacsintó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Monyo profiljamarco profiljaXTomiX0029 profilja