20GB-os MiniDisc méretű merevlemezes meghajtó

2004. április 16.
2.4391
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A japán IO Data cég megkezdte az első olyan cserélhető merevlemezes meghajtó szállítását, amely az IVDR (Versatile Disk for Removabla) specifikáción alapul.

Az IVDR egy tok-alapú formátum, amely a szabványos merevlemezes meghajtó és a belső csatlakozást biztosító elektronika kombinációja. Ez a lemez nagyon nagy fájlok egyszerű és könnyű átvitelét teszi lehetővé nem csak a számítógépek, de a szórakoztató eszközök - Hi-Fi berendezések és TV - között.

A tok egy adapterbe dugaszolható, amely egy USB kapun keresztül továbbítja az információt a PC, vagy a szórakoztató berendezések felé. Az eszköz USB 1,1 buszon keresztül dolgozik, de AC tápegység adapterre is szükség van.

Az IO Data változat 20GB-os (formattálás nélküli tároló kapacitás), 1,8 hüvelykes lemezt használ. A 70,9 gramm súlyú, 8mm x 67mm x 67mm-es tok, hasonló nagyságú, mint a MiniDisc. A 120 gramm súlyú adapter mérete 135mm x 8,8mm x 22m. Az IO Data eszköz támogatja a Window XP, 2k, Me és 98SE, valamint a Mac OS 9 és X operációs rendszereket. Az adapter és a lemez együttes ára 323 dollár.

Kapcsolódó linkek:
IO Data
1 hozzászólás

italianman

11 éve, 6 hónapja és 24 napja

Ez ma már nem használatos szerintem mert már régen hallottam róla. Így van?

válasz erre
 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaManiac profilja