2021 tavaszán jön PC-re és iOS-re az Xbox streaming szolgáltatása

2020. december 09.
30.9811
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Androidon eddig is elérhető volt az xCloud, avagy az Xbox saját streaming szolgáltatása, hamarosan azonban kiterjesztik a platformot PC-re és iOS-es készülékekre is, lévén a Microsoft bejelentette, hogy 2021 tavaszán jön ezekre a felületekre.
 

Természetesen továbbra is szükség lesz az Xbox Game Pass Ultimate előfizetéshez, hogy tudjuk használni az xCloudot. PC-n a a Windows-os Xbox appon keresztül játszhatunk majd, míg iPhone-on és iPaden egy webes felületen keresztül tehetjük meg ugyanezt.

Az Apple ugyebár megtiltotta korábban a redmondiaknak, hogy egy dedikált applikációt alkossanak meg az operációs rendszerükre, így sajnos be kell majd érnünk azzal, hogy weben keresztül férünk hozzá az xCloudhoz. Remélhetően az elkövetkezendő hetekben konkrétabb információkkal is gazdagodunk!
4 hozzászólás

soami

11 hónapja, 1 hete és 2 napja

Mordorer írta:
Gondolom az iOS verzió azért van így, mert nem akarnak fizetni az Apple-nek.
Igazából azért van így, mert az Apple elvárná, hogy az összes játékot ami benne van a gamepassbe egyenként beküldje nekik a Microsoft ellenőrzésre, és ők elbírálnák, az adott címeket, csak ez egyrészt baromi hosszadalmas folyamat lenne többszáz játéknál, másrészt, na netán az egyikre azt mondaná az Apple, hogy ez nem jelenhet meg akkor máris nem hozná ugyanazt az élményt mint amit az xboxos verzió, hiszen hiányoznának belőle olyan címek, amik abban benne vannak, szóval a Microsoft csak így tudta megoldani normálisan a szolgáltatást iosen.

válasz erre

Mordorer

11 hónapja, 1 hete és 2 napja

Gondolom az iOS verzió azért van így, mert nem akarnak fizetni az Apple-nek.

válasz erre

VaPe

11 hónapja, 1 hete és 3 napja

Alakul a verseny, örülünk!

válasz erre

fighterlaci

11 hónapja, 1 hete és 3 napja

Megindult a streaming harc.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt