2008-ig nem várható a Microsoft forradalmi fájlrendszere

2004. december 14.
1.8191
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Már korábban kiderült, hogy a kezdeti tervekkel ellentétben a WinFS nem lesz benne a következõ generációs Longhorn operációs rendszerben, most azonban a szerverüzletág egyik vezetõje bejelentette, hogy a 2007-es Longhorn szerverszoftverben sem lesz benne ez a nagyon várt megoldás.

Bob Muglia szerint még az sem biztos, hogy a Longhorn megjelenését követően egy-két évvel közreadandó átfogó frissítésben vagy második kiadásban benne lesz-e.

Muglia elmondta, hogy ez lehetne a legkorábbi megjelenési lehetőség, mivel a WinFS nem a meglevő megoldások felfrissítése, hanem egy teljesen új alapokon nyugvó fájlrendszer. Szerinte nem volt jó megoldás azelőtt beszélni a WinFS-ről, hogy valóban tisztázódott volna a feladat nagysága, de hangsúlyozta, hogy a rendszerrel a Microsoft olyasmit készül megvalósítani, ami előtte senki nem próbált. Ezzel arra utalt, hogy a cég kissé korán szellőztette meg terveit, melyek nagyon is kedvező visszhangot kaptak, ám az eredeti tervet, miszerint a Longhorn egyik nagy újítása lenne a megoldás, vagy legalább a béta-változat megjelenik az új operációs rendszerrel, nem tudta tartani. A cég a WinFS-sel egy halom jelenlegi adatkezelési probléma gyökerét szeretné kitépni, olyan modellt felállítva, mely nemcsak a fájlok csatolt adataiban, például nevükben, de tartalmukban is lehetővé tenné a keresést, így egy kifejezésre rátalálhatnánk a lekülönbözőbb fájlokban, beleértve a multimédiás alkalmazásokat vagy az e-maileket.

Kapcsolódó linkek:
Microsoft Corporation
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja