2007-re csúszik a Windows Vista megjelenése

2006. március 25.
1.8061
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Microsoft szoftveróriás ismét elhalasztotta a Windows Vista premierjének időpontját, azaz nem az idei esztendő végén fog megjelenni az új operációs rendszer, hanem 2007 januárjában- adták hírül a konszern szóvivői Washingtonban.

A vállalati ügyfeleknek szánt Business-verziókat azonban nem érinti a csúszás, ugyanis a szoftvercég az eredeti terveknek megfelelően már novemberben az üzleti partnerei rendelkezésére bocsátja azokat - nyilatkozta Jim Allchin, a Microsoft Platforms Group igazgatója.

Allchin azzal indokolta a pár hetes késést, hogy a vállalatnak némi időre van még szüksége az érkező operációs rendszer minőségének és biztonságának a tökéletesítésére. Ez tehát azt jelenti, hogy a szoftvercég elszalasztja a jelentős anyagi haszonnal kecsegtető karácsonyi bevásárló szezont, és ez kihatással lesz a számítógépgyártó cégek életére is, amelyek a bejelentést követően máris nemtetszésüknek adtak hangot. Ők mind arra számítottak, hogy az ünnepek előtti időszakban nagy keletjük lesz a Vista-val ellátott új PC-knek, azonban ebbéli álmaik most szertefoszlottak. Míg a Dell nem kommentálta az eseményeket, a HP kifejezetten támogatja a redmondi vállalatot ezen döntésében, mondván; "a biztonság a legfontosabb". A Vista januári megjelenésének híre éreztette hatását a tőzsdén is, ugyanis a Microsoft-papírok és más hardware- illetve csipgyártó cégek részvényeinek az árfolyama is esni kezdett.

Kapcsolódó linkek:
Microsoft Corporation
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja