2007-re csúszhat a PS3 megjelenése

2006. február 20.
2.0921
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Sony legújabb játékkonzoljának premierje áttolódhat a 2007-es esztendőre - adta hírül a Financial Times, hivatkozva az amerikai Merryl Lynch befektetési bank elemzőinek kijelentéseire.

A japán elektronikai konszern eredetileg 2006 tavaszán tervezte bevezetni a Playstation 3-at Japánban, és az amerikai piacon való debütálás is még a karácsonyi ünnepek előtt következett volna be. Hitoshi Kuriyama a Merril Lynch részéről azonban közölte, hogy szakembereik 6-12 hónapos késést prognosztizálnak.

Ez azt jelentené, hogy a felkelő nap országában ősszel, az Egyesült Államokban legkorábban az idei esztendő legvégén, nagyobb csúszás esetén pedig csak 2007-ben kerülne az üzletek polcaira a Sony konzolja. A befektetési bank San Fransisco-i elemzői azt is kiszámították, hogy a PS3 darabonkénti előállítási költsége elérheti akár a 900 dollárt is, mivel csakis a készülékbe helyezett Blu-ray-meghajtó 350 dollárjába kerül a japán vállalatnak, nem beszélve a 230 dolláros cell-lapkákról. Ugyan a múlt heti Taipei Game Show-n Jaszuda Tecuhiko, a Sony távol-keleti számítógépes szórakoztató részlegének a feje azt nyilatkozta, hogy még az idén forgalomba hozzák a következő generációs játékgépet, az elemzők szerint azonban a PS3 bemutatásának elmaradása is arra utal, hogy számottevő késéssel érkezik majd az üzletek polcaira a konzol, ami óriási előnyhöz juttathatja a konkurens Microsoft céget, melynek Xbox 360-asa már tavaly november óta kapható.
2 hozzászólás

rDAVE

11 éve, 6 hónapja és 15 napja

Alrian írta:
érdekes kontroller meglepett smiley ma már nem ilyen röhögő smiley
Nem is baj... mosolygó smiley

válasz erre

Alrian

11 éve, 6 hónapja és 15 napja

érdekes kontroller meglepett smiley ma már nem ilyen röhögő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja