2006 elején megjelenhetnek az első Intel lapkás Apple PowerBook-ok

2005. november 09.
1.6131
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az Apple újdonságokra specializálódott AppleInsider internetes oldal bennfentes értesülésekre hivatkozva azt állítja, hogy az első Intel processzoros PowerBook noteszgépek 2006 első negyedévére várhatók.

Az információs oldal "végtelenül megbízható forrásokat" említve azt írja, hogy az új, Intel processzoros PowerBook-ok közül elsőként egy 15 inch-es "szélesvásznú" modell lát majd napvilágot, amely a mostaninál jóval, mintegy 20-25 százalékkal vékonyabb lesz (2,8 helyett 2,1-2,2 cm).

Ugyanezek a források azt is közölték, hogy a 17"-es változat megjelenése néhány hónappal későbbre várható. Amennyiben az értesülések valóban megbízhatóak, úgy a PowerBook-ok lesznek az első Intel-alapú Apple masinák a piacon.

Az AppleInsider szerint a noteszgépek az Intel 2005-2006 fordulóján megjelenő, Yonah kódnevű lapkáját használják majd. A Yonah az első 65 nm-es technológiával készülő, és egyben az első kétmagos Intel noteszgép-processzor lesz a piacon. Más beszámolók szerint az Apple teljesen párhuzamosan fejleszti a Mac OS X operációs rendszer PowerPC- és Intel-alapú verzióit, ami azt jelzi, hogy a cég bármikor készen áll a hivatalosan júniusban bejelentett átállásra.

Kapcsolódó linkek:
Apple Corporation
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaBotyi profilja