2006-ban minden harmadik autóban Microsoft szoftver lesz?

2003. november 28.
1.5911
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Microsoftnak nem volt elég, hogy domináns szerephez jutott a személyi számítógépes operációs rendszerek piacán, ugyanis most a gépjárművekben használatos szoftverek piacán is meg kívánja vetni a lábát.

Jól értesült források szerint a redmondi székhelyű vállalat lényegében az összes nagyobb autógyárat megkörnyékezte azzal kapcsolatban, hogy Windows CE operációs rendszere speciális változatát használják fel az autókba szerelt navigációs rendszerekben, zenelejátszókban és egyéb elektronikai megoldásokban.

A Microsoftnak az eddigiekben többek közt a német BMW-t, a japán Hondát, illetve a svéd Volvót sikerült meggyőznie a Windows CE által nyújtott előnyökről.

A szoftvercég munkatársai mindeddig elég szűkszavúan nyilatkoztak a Microsoft és a nagy autógyárak között zajló tárgyalásokról, azonban ennek a nagy titkolózásnak hamarosan vége fog szakadni, ugyanis a januárban Las Vegasban megrendezendő CEC (Consumer Electronics Show) szakkiállítás keretein belül a várakozások szerint maga Bill Gates, a Microsoft elnöke tart majd előadást a témával kapcsolatban. A vállalat első embere egyébként egy júliusi konferencián egyszer már utalásokat tett arra, hogy a Microsoft szoftverei hamarosan a gépjárműveket is meghódítják majd maguknak. Bizton állíthatom, hogy alig három esztendő múlva már minden harmadik autóban Windows CE operációs rendszer alapú elektronikai megoldások teljesítenek majd szolgálatot - nyilatkozta akkoriban Gates, majd hozzátette, hogy ezen autók eleinte várhatóan elsősorban Japánban és Európában örvendenek majd nagy népszerűségnek.

Szakértők szerint Gates túlontúl optimista, amikor azt állítja, hogy 2006-ban az autók körülbelül 30 százalékában már jelen lesznek a Microsoft szoftverei. Phil Magney, a Telematics Research Group vezető elemzője felhívja a figyelmet arra, hogy ebben a piaci szegmensben rendkívül sok versenyképes szoftveres megoldás van jelen, tehát a Microsoftnak alaposan fel kell kötnie a gatyáját, ha komolyabb sikereket szeretne elérni. Thilo Koslowski, a Gartner piackutató cég szakértője szerint a Microsoftnak az autós iparban korántsem lesz olyan könnyű dolga, mint például a számára ugyancsak viszonylag új piaci szegmensnek számító kéziszámítógép-, illetve okostelefon-piacon. Nagyon nehéz lesz meggyőzni az autógyárakat a Windows autóipari szabványosításának előnyeiről - vélekedik Koslowski.

Kapcsolódó linkek:
Microsoft Corporation
12 hozzászólás

ColeCollins

8 éve, 10 hónapja és 4 napja

Szerencsére nem így lett!

válasz erre

kpal

11 éve, 5 hónapja és 1 napja

Mostanában semmi hír erről , a Nokia navigációt megkapják az új kocsik

válasz erre

Aidon Assassin

13 éve, 4 hónapja és 9 napja

Ez nekem új hogy a kocsikba microsoft szoftver van...

válasz erre

Vendég

22 éve, 1 hónapja és 3 napja

Hát, inkább a Traffipax piacot szállnák meg

válasz erre

Vendég

22 éve, 1 hónapja és 3 napja

Ön megnyomta a fékpedált. Biztos, hogy lassítani szeretne?
Fájdalom.....

válasz erre

Vendég

22 éve, 1 hónapja és 3 napja

Hát, inkább a Traffipax piacot szállnák meg

válasz erre

Vendég

22 éve, 1 hónapja és 3 napja

Apám! A sírógörcs kerülget!

válasz erre

Vendég

22 éve, 1 hónapja és 3 napja

Mégse

válasz erre

Vendég

22 éve, 1 hónapja és 3 napja

A BMW-t meggyőzte a Microsoft? Hihetetlen, hogy meghülyül a világ!!!!!!

válasz erre

Vendég

22 éve, 1 hónapja és 3 napja

érdekes lesz

max lefagy az oprendszer és nem tucc majd fékezni...

van egy képem a vinyomon, sajna nem tudom ide belinkelni de abban tréfásan ez van: balesetet szenvedett.
Mi kiván tenni?

kinyitja légzsákot
Mégse

...

stb

válasz erre

Vendég

22 éve, 1 hónapja és 3 napja

Nem hiszem el!!!! Ezek mindenhol ott akarnak lenni? Rémálom!

válasz erre

Vendég

22 éve, 1 hónapja és 4 napja

Jesszusom!!! Ennél rosszabb hírt el sem tudtam volna képzelni! Mi lesz velünk??? Még ha nem is veszünk olyan ****t, amiben ilyen ***van, akkor is vannak hülyék, akik vesznek. A különbség csak annyi, hogy gyalogosként csapnak el minket!!! Te jó ég!

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaiPet profilja