2004-ben jelenik meg a Media Center mobil változata

2003. október 29.
1.6861
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Microsoft szerint a jövő év második felében jelenhet meg a Portable Media Center, amely az otthoni szórakoztatóközpontokhoz készülő Windows XP Media Center Edition hordozható lejátszókhoz kifejlesztett változata lesz.

A szoftveróriás hétfőn jelentette be annak az új, mobil operációs rendszernek a kifejlesztését, amelyet a társaság a jövőben megjelenő mobil videó- és zenelejátszók alapjának szán. A Portable Media Center a Microsoft válasza az Apple Computer iPod digitális zenelejátszójára.

Az új mobil operációs rendszer támogatni fogja a Windows Media Video (WMV), Windows Media Audió (WMA), és MP3 formátumokat, illetve egyes további technológiákat.

A szoftveróriás szerint az új operációs rendszerre többek között olyan gyártók kívánnak készüléket építeni, mint a Tatung, a Creative Technology, a Sanyo Electric, és a Samsung Electronics, de a jövőben további társaságok csatlakozása várható.

"Az új készülékek lehetővé fogják tenni a felhasználó számára, hogy több ezer óra zenét, valamint digitálisan rögzített TV műsorokat és filmeket, illetve digitális fotóalbumokat érjen el" - közölte a Microsoft.

Bár egyes, kisebb cégek már korábban is adtak ki hordozható videó- és zenelejátszókat, a vezető gyártók ezidáig nem mutattak jelentős érdeklődést a szegmens iránt. A Microsoft új operációs rendszerének megjelenésével a nagyobb cégek is elérkezettnek látják az időt a mobil videolejátszók piacra dobásához.

A Microsoft otthoni szórakoztatóközpontokhoz szánt Windows XP Media Center Edition változata egy évvel ezelőtt jelent meg. A kizárólag új PC-kkel megvásárolható XP változat távirányítóval is vezérelhető, egyszerű kezelőfelületet tartalmaz a digitális zenék és filmek lejátszásához, illetve élő TV műsorok megtekintéséhez, rögzítéséhez.

Kapcsolódó linkek:
Microsoft Corporation
2 hozzászólás

ColeCollins

8 éve, 10 hónapja és 5 napja

Anno régen mennyi jó ötlet volt!

válasz erre

Tibee984

11 éve, 7 hónapja és 3 napja

Régen jobb volt minden mosolygó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljamarco profilja