1 wattos Via processzor

2007. augusztus 26.
1.8881
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Via Technologies egy olyan mikroprocesszort fejlesztett ki, amely használat közben mindössze 1 watt energiát fogyaszt.

Az 500 MHz-es CPU minimális energiafelhasználása csupán 0,1 watt, amit akkor teljesít, amikor az adott készülék be van kapcsolva, de maga a processzor nem dolgozik. Ezekkel az adatokkal a Via CPU-ja a legenergiatakarékosabb x86-os processzor a világon. Ennek persze számtalan előnye van: az egyik legfontosabb, hogy az alacsony hőkibocsátásnak köszönhetően a processzor nem igényel ventilátorhűtést, így ideális a kisméretű hordozható készülékekben való használatra, amire órajele alapján is szánták. Emellett segítségével lehetőség nyílik olyan UMPC hordozható számítógépek gyártására, amelyek összesen 10 wattot fogyasztanak, jelentősen megnövelve az akkumulátor által engedélyezett használati időt.

Az Eden termékcsaládhoz tartozó energiatakarékos Via processzort Tajpejben mutatta be a gyártó, a forgalmazás időpontjáról, illetve a várható árról azonban egyelőre nem nyilatkoztak.
1 hozzászólás

richie8

11 éve, 7 hónapja és 25 napja

waah meglepett smiley 1W, az semmi! Igaz hogy csak 500MHz-es, de még hűtést sem igényel.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljamarco profilja