19 milliós kártérítést fizet a Google

2014. szeptember 05.
1.6781
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Voland profilja, adatai
Voland
Még júliusban változott a Google internetes áruházán, a Google Play-en az ingyenes kategóriára vonatkozó feltételek, mivel a legtöbb ingyenes játék mikrotranzakciót tartalmazott, ami miatt sok olyan eset előfordult, hogy kisgyerekek vásároltak meggondolatlanul.

A Szövetségi Kereskedelmi Bizottság úgy rendelkezett, hogy a Google-nak 19 millió dollárt kell kifizetnie kártérítésként. A Bizottság szintén hasonló ügyben, de már 32,5 millió dollárra büntette az Apple-t hónapokkal ezelőtt.

A Bizottság szerint egészen 2011-től a gyerekek akár 200 dollárnál magasabb vásárlásokat is lebonyolíthattak, akkor a Google egy átmeneti megoldásként behozta a jelszavas érvényesítést, ami fél megoldás volt, mivel fél órán keresztül számtalan vásárlást lehetett lebonyolítani. A Google-nél már örülnek, hogy vége lett az ügynek.
vonatkozó feltételek, mivel a legtöbb ingyenes játék mikrotranzakciót tartalmazott, ami miatt sok olyan eset előfordult, hogy kisgyerekek vásároltak meggondolatlanul.'>
3 hozzászólás

Ravor

10 éve, 4 hónapja és 17 napja

De a gyerek telefonján minek adják meg a kártyaadataikat?röhögő smiley Sok ilyen esetet el lehet kerülni egy kis odafigyelésselröhögő smiley

válasz erre

kpal

10 éve, 4 hónapja és 20 napja

Mennyien a gyereükrefigták ezt es visszaszedték a pézt menő smileyröhögő smiley

válasz erre

totyak

10 éve, 4 hónapja és 20 napja

Milliárdos cégnek ez úgymond aprópénz.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Xelosz profiljamarco profiljaBotyi profiljaKisember001 profilja