19 milliós kártérítést fizet a Google

2014. szeptember 05.
1.4831
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Voland profilja, adatai
Voland
Még júliusban változott a Google internetes áruházán, a Google Play-en az ingyenes kategóriára vonatkozó feltételek, mivel a legtöbb ingyenes játék mikrotranzakciót tartalmazott, ami miatt sok olyan eset előfordult, hogy kisgyerekek vásároltak meggondolatlanul.

A Szövetségi Kereskedelmi Bizottság úgy rendelkezett, hogy a Google-nak 19 millió dollárt kell kifizetnie kártérítésként. A Bizottság szintén hasonló ügyben, de már 32,5 millió dollárra büntette az Apple-t hónapokkal ezelőtt.

A Bizottság szerint egészen 2011-től a gyerekek akár 200 dollárnál magasabb vásárlásokat is lebonyolíthattak, akkor a Google egy átmeneti megoldásként behozta a jelszavas érvényesítést, ami fél megoldás volt, mivel fél órán keresztül számtalan vásárlást lehetett lebonyolítani. A Google-nél már örülnek, hogy vége lett az ügynek.
3 hozzászólás

Ravor

4 éve, 11 hónapja és 7 napja

De a gyerek telefonján minek adják meg a kártyaadataikat? Sok ilyen esetet el lehet kerülni egy kis odafigyeléssel

válasz erre

kpal

4 éve, 11 hónapja és 10 napja

Mennyien a gyereükrefigták ezt es visszaszedték a pézt

válasz erre

totyak

4 éve, 11 hónapja és 10 napja

Milliárdos cégnek ez úgymond aprópénz.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

havrillal profiljakylx profiljaMarduk profiljaWickedSick profiljagokuvsvegita profiljaHellblade profiljaBvektor profiljamarco profiljarDAVE profiljaManiac profiljaDav2377 profiljaSoldier86 profilja