18 millió dollárt fizet az Activision Blizzard a munkahelyi diszkrimináció miatt

2021. szeptember 28.
33.9581
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Az Equal Employment Opportunity Commission (EEOC) névre hallgató szövetségi ügynökség pert indított az Activision Blizzard ellen, miután három évig vizsgálták az állítólagos munkahelyi diszkriminációt.
 

Az EEOC keresetéből kiderül, hogy az ügynökség június 15-én (közel egy hónappal a kaliforniai tisztességes foglalkoztatási és lakhatási minisztérium peres eljárása előtt) levelet állított ki az Activisionnek, és a Wall Street Journal szerint a felek azóta tárgyalnak - és mint azt a mellékelt ábra mutatja, nem jutottak egyezségre.

Azonban egy sajtóközleményben a vállalat alig néhány órával a per kezdete után bejelentette, hogy megállapodást köt az EEOC-val. A megállapodás egy 18 millió dolláros alap létrehozását foglalja magában a jogosultak kárpótlására, míg a fennmaradó készpénzt a megfelelő jótékonysági szervezetek kapják meg.

Ezenfelül kezdeményezést ígérnek szoftvereszközök és képzési programok létrehozására, amelyek javítják a munkahelyi irányelveket és gyakorlatokat a technológiai ipar munkáltatói számára. Vannak más ígéretek is, amelyek elsősorban az irányelvek frissítésével és a képzéssel kapcsolatosak, amelyeket az EEOC felülvizsgál.
4 hozzászólás

Tommy

3 hete és 1 napja

Ennyivel betömve a sok reklamáló száj. Szép.

válasz erre

Ronalddo

3 hete és 1 napja

Az nem sok.

válasz erre

VaPe

3 hete és 2 napja

Zsebpénzzel megúszták.

válasz erre

Moby Dick

3 hete és 2 napja

Az már egy komoly összeg.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profiljaGargameth profilja