16 évig posztjukon maradnak a Google vezetői?

2008. február 01.
1.6981
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Eric Schmidt, a Google vezérigazgatója egy sajtó-interjúban elmondta, hogy a két alapító és ő 2004-ben megegyeztek arról, hogy további két évtizeden át együtt fognak dolgozni a vállalat élén.

A vezérigazgató és igazgatótanácsi elnök Schmidt 69, Larry Page 51, Sergey Brin pedig 50 éves lesz akkor. Az alapítók közül Page jelenleg a termékekért, Brin pedig a technológiai ügyekért felelős elnök.

A Fortune magazinban megjelent Schmidt-interjú szerint a három vezető még 2004-ben állapodott meg arról, hogy 20 évig közösen folytatják a munkát, közvetlenül azt megelőzően, hogy 2004-ben a tőzsdére vitték a vállalatot. A megállapodásnak nyilván annyiban lehet jelentősége, hogy az alapítók, főleg a részvénykibocsátás után dollármilliárdosok lettek, így éppenséggel nem kellene kivárniuk a nyugdíjkorhatárt ahhoz, hogy akármikor visszavonulhassanak, ennek ellenére mégsem tervezik ezt.

A Google piaci értéke jelenleg eléri a 170 milliárd dollárt, amivel a legértékesebb internetes táraságnak számít a világon. A Wall Street várakozásai szerint a cég 16,6 milliárd dollár bevételre számíthat a 2007-es évre vonatkozóan, ami 57%-kal lenne több, mint 2006-ban. A hivatalos adatok elvileg még a héten várhatók.
nincs még hozzászólás

 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja