1,5 milliárdos büntetés szabadalomsértés miatt a Microsoftnak

2007. február 25.
1.7281
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Egy kaliforniai bíróság rekordösszegű büntetéssel sújtotta a Microsoftot, mert az megsértette az Alcatel-Lucent MP3 formátumra vonatkozó szabadalmait.

Az ügy 2002-2003-ra nyúlik vissza, amikor is a Lucent pert indított a redmondi konszern partnerei, a Dell és a Gateway vállalatok ellen a Windows Media Playerben lévő MP3-kodekek jogtalan használata miatt. Ekkor a szoftveróriás a számítógépgyártók mellé ált, hogy jogi segítséget nyújtson azoknak.

A tegnapi napon viszont egy San Diegó-i bíróság 1,5 milliárd dolláros büntetés kifizetésére kötelezte a Microsoftot. A redmondiak nem értenek egyet az ítélettel, mondván, hogy ők megvásárolták a vita tárgyát képező licenceket a német Frauenhofer intézettől, amelyik a Lucent által támogatott Bell Labsszal együtt fejlesztette ki az MP3-technológiát. A Microsoft képviselői kijelentették, hogy fellebbezni fognak az ítélet ellen.

Szakértők szerint elképzelhető, hogy az Alcatel-Lucent telekommunikációs óriás mások ellen is pert indít majd, ugyanis a legtöbb MP3-technológiát alkalmazó cég csak a Frauenhofer intézettel között megállapodást.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja