140 milliót fizet a Microsoft szabadalomsértés miatt

2007. november 27.
1.6991
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Microsoft ismételten pert vesztett egy amerikai céggel folytatott szabadalmi perben, és így a korábban meghatározott összegnél jóval többet kell fizetnie kártérítésként a felperesnek.

A Z4 Technologies még 2004-ben keresetet nyújtott be a redmondi konszern ellen mondván, hogy az a Windows XP-be és az Office 2003-ba beépített aktivációs megoldások révén megsérti cégük egyik levédett technógiáját. Egy texasi bíróság tavasszal már elmaraszalta a szoftveróriást ez ügyben, a vállalat azonban megfellebbezte az ítéletet, ám végül most is kedvezőtlen döntés született a Microsoft számára.

Áprilisban 115 millió dollár fájdalomdíj megfizetésére kötelezték a szoftveróriást, most viszont már 25 millió dollárral többet ítélt meg az esküdtszék a felperes javára. A Z4 Technologies nem csupán a redmondi vállalatot, hanem az Autodesk nevű céget is a bíróság elé citálta ugyanezen váddal, ők megúszták egy szerényebb, 18 milliós büntetéssel.

A Microsoft képviselői kijelentették, hogy az elmarasztaló ítélet semmiképpen nem lesz hatással a vita tárgyát képező termékekre, nem fognak változtatásokat eszközölni a Windows XP-n és Office 2003-on sem.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja