12TB-os HDD-vel újít a Western Digital

2017. szeptember 18.
4.3871
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
A Western Digital bejelentette a WD Gold termékcsalád legújabb tagját, ami egy 12TB adat tárolására alkalmas HDD lett, melyet nem annyira otthoni, mint inkább adatközpontok számára álmodtak meg.

Ez igaz a teljes termékcsaládra, amelyhez korábban 4-,6-,8- és tavaly már 10TB-os modellek is érkeztek, ezáltal ideje volt továbblépniük, ami természetesen ismét magával rántja majd a Western Digital többi termékét, így az otthoni felhasználású HDD-ket is a kapacitás terén.

A 12TB-os WD Gold egyébiránt a tárhely méretét leszámítva szinte tökéletesen megegyezik a korábbi 10TB-os típussal, ezáltal tányérjai 7200-at fordulnak percenként, és kapott 256MB-nyi gyorsítótárat, sőt a HelioSeal technológia alkalmazása mellett két és félmillió órányi MTBF üzemidőt garantál vele a gyártó.

A WD Gold WD121KRYZ HDD 255MB/másodperces adatátviteli sebességre képes, és minimálisan csökkent a fogyasztása is, miközben ára 522 dollárra nőtt - cirka 135 ezer forint -, amiért 5 év garanciát vállal rá a gyártó.
4 hozzászólás

WarriorAutobot

2 éve, 8 hónapja és 27 napja

A mérete és a másolási sebessége brutális!
Az ára... az meg kegyetlen!

válasz erre

totyak

2 éve, 8 hónapja és 27 napja

A múltkor volt egy 8Tb-os HDD hír (nem emlékszem melyik gyártótól). Amit ott leírtam, itt is igaz, inkább több kisebb, mint egy nagy.

válasz erre

miertkellettaregbevezetes

2 éve, 8 hónapja és 27 napja

Félelmetes

Én csak ámulok amikor ilyeneket látok hogy 200-255 MB/sec átviteli sebesség stb...
Elég sok filmet másolgatok meg isokat mozgatok. 20-30MB-nál soha életemben nem láttam még nagyobb értéket...pedig nem lenne rossz.

válasz erre

Gólem

2 éve, 9 hónapja

OMG!!!

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profilja5t3v3nk3 profiljaMarduk profiljaSándorkolbász profiljagery1113 profiljaImperator profiljaBvektor profilja