12 százalékkal több szélessávú hozzáférés az EU-ban

2007. december 05.
1.8631
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Egy friss felmérés adatai szerint az EU polgárainak már 42 százaléka rendelkezik szélessávú hozzáféréssel, az ilyen kapcsolatok száma gyorsabban nő, mint az internet-hozzáféréseké általában, igaz jelentős a korosztályok közötti különbség.

Megdőlt ugyanakkor egy lélektani határ, mára több az online-polgár, mint aki nem látogatja a netet. Az Európai Unió mind a 27 tagállamának körében elvégzett felmérés szerint az internet-hozzáférések száma a 2006-os 49 százalékról 54 százalékra nőtt, tehát a háztartások már több mint fele rendelkezik internetkapcsolattal, ami lélektani határ áttörését jelenti, hiszen 2007 az az év, amikor az internetezők kerültek többségbe a lakosság körében.

Az általános, 5 százalékos internet-bővülésnél azonban jóval gyorsabb ezen belül a szélessávú kapcsolatok számának növekedése, ami egyértelműen a megváltozott internetezési szokásoknak köszönhető. Egyre kevesebb az olyan felhasználó, aki beéri online postafiókjának ellenőrzésével, a forgalomban levő médiafájlok pedig egyre nagyobb méretűek, ami nagyobb sávszélességet kíván meg. A lista végén 19 százalékos internet-ellátottsággal Bulgária áll, míg az élén Hollandia 83 százalékkal.

További érdekes adat, hogy amíg a 16-24 éves korosztály majd 80 százaléka online, a 24-54 évesek körében ez már csak 55-60 százalék, az ennél idősebbeknél pedig 19 és 30 százalék között mozog. Ez eddig könnyen belátható, ám meglepő, hogy a férfiak és nők közötti olló milyen mértékben nyílik szét a korosztályoknál. A legfiatalabbaknál mindössze 1-2 százalékkal vezetnek a férfiak, majd a középkorosztálynál 3-5 százalékkal, ám az 54 év fölöttieknél már 12 százalék körüli a különbség.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja