10 milliárd dollár az Itanium népszerűsítésére

2006. január 28.
1.5171
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az Intel, a Hewlett-Packard és hét további szervergyártó cég úgy döntött, hogy 2010-ig 10 milliárd dollárral támogatja a az Itanium processzor minél szélesebb körű elfogadtatását.

A pénzt az Intel, a HP a Unisys, a Silicon Graphics Inc, a NEC, a Hitachi , a Fujitsu, a Fujitsu-Siemens és Groupe Bull cég "teszi le az asztalra". A vállalatok képviselői elmondták, hogy a pénzt az Itanium processzorral kapcsolatos kutatásokra, fejlesztésekre, piackutatásra, piaci megjelenésre, valamint szoftverfejlesztő cégek támogatására (amelyek az Itanium processzorhoz szoftvereket fejlesztenek) fordítják.

Jelenleg az Itanium processzor piaci részaránya a nagy teljesítményű Sun Sparc processzorok és IBM Power processzorok töredéke. A 10 milliárd dollár gyorsítja az Itanium processzor egységes megjelenését, elfogadtatását és elterjedését. Az Itanium Solutions Alliance tagjai a szervergyártókon kívül még a Microsoft, a Red Hat, a Novell, az Oracle és más szoftvergyártó cégek.

A szövetség bejelentette még az Itanium Megoldás Katalógust, amely leírja a megfelelő hardver és szoftverkombinációkat a specifikált feladatokhoz.
1 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

7 éve, 8 hónapja és 17 napja

[Tiltott felhasználó!]

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profiljaWickedSick profiljanurbanu profilja