10%-kal emelkedhet a lapkakészletek ára

2005. szeptember 04.
1.9621
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Tajvani alaplapgyártóktól származó értesülések szerint az ATI, az Nvidia és a VIA mintegy 10 százalékkal készül fölemelni az általuk forgalmazott számítógépes lapkakészletek árát.

Az áremelés oka a kínálatot jóval meghaladó kereslet. A három cég az utóbbi időben extra megrendeléseket kapott az Intel-től és az AMD-től, elsősorban belépő szintű termékekre. A Silicon Integrated Systems (SiS) szintén ugyanebből az okból következően 10-15% közötti áremelést tervez a közeljövőre.

A SiS és a VIA előrejelzések szerint 30%-kal megnövelheti eladásait a harmadik negyedévben az előző három hónapban produkált 6 millió darabhoz képest. Az ATI és az Nvidia egyaránt 2-2 millió lapkakészletet adott el a második negyedévben. Az Intel platformhoz kínált, igen keresett RC410-es termékei révén az ATI akár 5 millióra is növelheti ezt a mennyiséget szeptember végéig. A látványosan növekvő keresletnek köszönhetően a tavaly még veszteséges gyártók vagy nyereséget értek el az idei első hat hónapban, vagy pedig jelentősen sikerült lefaragniuk deficitjüket.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaBotyi profiljaGargameth profilja