10 perc töltés után egy napig bírja a Fujitsu készüléke

2013. december 07.
2.2471
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
petike737 profilja, adatai
petike737
Az okostelefonok megjelenésével és elterjedésével a felhasználóknak le kellett mondaniuk a hosszú üzemidőről, így ez a szempont újra nagy fegyvertény lett a gyártók közti versenyben.

A Fujitsu neve nem lehet ismeretlen az informatika világában jártas olvasóknak, ám kevesebben tudhatják, hogy a mobiltelefonok piacán is érdekelt a gyártó.

A Fujitsu Arrows A SoftBank 301F néven érkező készülék már 10 perc töltés után képes egy napig kiszolgálni felhasználóját, hiszen ennyi idő alatt az akkumulátor 30 százalékig töltődik fel. Ebből következik, hogy a készülékben található 2600mAh-as akkumulátor három napig bírja, akkor ha teljesen feltöltik. Ezt a teljesítményt bizonyára kevesen várnák el egy 5 hüvelykes, Full HD felbontású kijelzővel, négymagos, 2.2GHz-es processzorral és 2GB memóriával szerelt készüléktől. A gyártó titka a képernyőnél használt megoldásban rejlik, melynek lényege, hogy saját memóriával rendelkezik a megjelenítő, ami tárolja a rajta megjelent adatokat és amikor lehetséges, akkor statikus képeket használ, így spórolva az energiával.

Természetesen egy film folyamatos megtekintése jócskán megtépázhatja az üzemidőt, de az elképzelés nem tűnik használhatatlannak. A készülék csak Japánban kapható, ez a jövőben vélhetőleg nem is fog változni, ám a technológia további készülékekben is megjelenhet majd.
16 hozzászólás

Vendég

7 éve, 12 napja

Hát kíváncsi lennék, a gyakorlatban ez hogy működik. Mennyi idő alatt kel életre a statikus nézetből pl...

válasz erre

Vendég

7 éve, 12 napja

Mekkora ötlet!

válasz erre

csirkee

7 éve, 12 napja

még fejleszteniük kell az aksikat

válasz erre

rDAVE

7 éve, 12 napja

Nem rossz, bár ez még csak a készenléti időt növelte, gyorsan lefogy ez is használatkor.

válasz erre
12a(z) 2 -ből

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Maniac profiljagery1113 profilja